Draag de Oekraïners een warm hart toe

Overzicht

Nog steeds hetzelfde

Ik een eerder artikel herschreven. Toen besloot Trump dat vluchtelingen uit zeven landen, onder andere Syrië, Amerika niet meer inkomen. Sinds 24 februari 2022 heeft Poetin de wereld opgeschrikt. Steeds duidelijke krijgt hij het gezicht van wrede dictator. Intussen zijn er al meer dan miljoen Oekraïners op de vlucht.

Laten we bidden dat God alle slachtoffers – Oekraïners, Russen die protesteren, soldaten, families, jongeren en kinderen – door God gedragen worden. Dat God meegaat met al die mensen, die nu voetstappen achterlaten in hun vaderland.

De Bijbel open

‘Neem een besluit! Grijp in! Bescherm ons op het heetst van de dag met de schaduw van uw nacht.
Verberg de vluchteling, lever de ontheemde niet uit. Verleen Moabs vluchtelingen onderdak, wees onze toevlucht tegen de verwoester.’ Is de verdrukking ten einde gekomen en de verwoesting tot staan gebracht, is de tiran uit dit land verdreven, dan wordt in Davids huis een troon geplaatst, gegrondvest op liefde en trouw.
Daar zetelt een rechter die recht zoekt, die ijvert voor gerechtigheid.

Jesaja 16:3-5

Mensenoffers

Mensen worden opgeofferd aan de grote idealen van machthebbers. Eigen volk eerst, andere mensen tellen niet. Ik maak me daar zorgen over. Het maakt me verdrietig, boos en bang tegelijk. Want waar gaat het heen met de wereld? Gods Woord geeft op die vraag wel een antwoord. De wereld gaat aan haar eigen wanbeleid te gronden… en dan wordt er in Davids Huis een troon geplaatst. Ik geloof dat Jezus terugkomt. Hij zal als koning heersen. Hij zal gerechtigheid brengen. Heel de Jesaja tekst zal dan uitkomen. Jezus bevrijdt mensen. De liefde overwint.

Tot die dag mag jij een keuze maken? Enerzijds mag je uitroepen naar God: geef bescherming. Anderzijds worden we opgeroepen op te staan en de vluchteling een huis te bieden. Dat is geen populistische taal. Ik weet het. Maar door de wereld gaat nog steeds dit woord van Jesaja. Woorden van God. Zorg voor jezelf en de vreemdeling in je land. Misschien mag jij wel Gods armen zijn, om mensen die het moeilijk hebben te dragen. Ja, dat kost geld. Misschien beperkt het onze economische groei. Maar sinds wanneer willen christenen mensen offeren voor de economie?

Luisterliederen

Deze video heb ik eerder gemaakt rondom de Syrische vluchtelingen. Helaas bewijst de oorlog in de Oekraïne, dat mensen voor dictators niet tellen. Laat uw hart wel spreken voor de vluchtelingen.

Verder lezen

Boek

gospel.nl

Bezoek mijn shop-in-shop.

We gebruiken cookies voor de beste online beleving.